İhsan Oktay Anar hayatı-eserleri-sanatı

2008

Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü

Cumhuriyet devri Türk edebiyatının postmodern tavırlı sanatçılarından biri olan İhsan Oktay Anar 1960 yılında Yozgat'ta doğmuştur. Halen Ege Üniversitesi'nde Felsefe bölümünde öğretim üyesi olan yazar evlidir. İlk olarak lise yıllarında hikâyeler yazmaya başlayan yazarın Puslu Kıtalar Atlası (1995), Kitabü'l-Hiyel (1996), Efrasiyâb'ın Hikâyeleri (1998), Amat (2005) ve Suskunlar (2007) olmak üzere beş romanı vardır
İhsan Oktay Anar who is one of the postmodernist minded of Republic age of Turkish Literature, was born in 1960 in Yozgat. Writer studying at the Department of Philosophy in Ege University as a teaching staff is married. Writer who has begun to write his first stories in his high school period has five novels named Puslu Kıtalar Atlası (1995), Kitabü?l Hiyel (1996), Efrasiyâb?ın Hikayeleri (1998), Amat (2005), and Suskunlar (2007)

Edebi inceleme, Literary analysis, Edebi metinler, Literary texts, Edebiyat, Literature

Koçakoğlu, A. (2008). İhsan Oktay Anar hayatı-eserleri-sanatı. Selçuk Üniversitesi, Yayımlanmış yüksek lisans tezi, Konya.