Piston arızalarının analizi

Selçuk Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu

Günümüzde içten yanmalı motorlar yüksek hızlı, yüksek sıkıştırma oranlı, kısa kurslu ve geniş silindir çaplı yapıldıkları için mükemmel ısı transferi yapabilen hafif metallerden yapılmaları gerekmektedir. Bu yüzden motor pistonları alüminyum alaşımlarından yapılmaktadır. Emisyon değerlerinin azaltılması ve motor performansının artırılması sonucunda motor parçaları daha ağır şartlarda çalışmaktadır. Bu çalışma içten yanmalı motorlarda kullanılan pistonların arızalanmasına sebep olan nedenlerin belirlenmesi amacıyla yapılmıştır.
In today’s world, because of the fact that internal combustion engines have been made with high velocity, high compression rates, short stroke wide cylinder diameter, internal combustion engines must be made of light metals which can do excellent heat transfer. For this reason, engines are made of aluminium alloy. As a result of the reducing of emission levels and the raising of engine performance, engine parts work in harder conditions. This work has been done with the aim of determining the reasons that cause disorders in pistons used in internal combustion engines.

URL: http://sutod.selcuk.edu.tr/sutod/article/view/113

Piston, Piston malzemeleri, Piston arızaları, Piston kalıntıları, Piston materials, Piston failures, Piston deposits

Selçuk-Teknik Dergisi

Uyaroğlu, A., Yücesu, H. S., Çıtak, R. (2010). Piston arızalarının analizi. Selçuk-Teknik Dergisi, 9, (2), 110-130.