Matrislerin singüler değer eşitsizlikleri

Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü

Sirkülant matrisler ve Singüler değerler, nümerik analiz, sayılar teorisi, geometri, fonksiyonel analiz ve lineer cebir gibi matematiğin çeşitli alanlarının yanısıra elektrik ve elektronik mühendisliği, makine mühendisliği ve genetik mühendisliği gibi çeşitli mühendislik alanlarında da kullanılmaktadır. Bu çalışmada singüler değerler ile sirkülant matrisler incelenmiştir.
Not only have Circulant matrices and Singular values been used in various fields of mathematics such as numerical analysis, number theory, linear algebra, functional analysis, and geometry but also they have been used in various engineering fields, such as electrical and electronic engineering, mechanical engineering, and genetic engineering. In this study, circulant matrices and singular values have been examined.

Fibonacci dizileri, Fibonacci sequences, Lucas sayıları, Lucas numbers, Matris formları, Matrix forms

Kale, A. (2009). Matrislerin singüler değer eşitsizlikleri. Selçuk Üniversitesi, Yayımlanmış yüksek lisans tezi, Konya.