Nanopartiku?llerin Tarımsal Bilimlerdeki O?nemi ve Kullanım Alanları

2023 Nisan

Selçuk Üniversitesi

Nanoteknoloji, kullanım alanı her geçen gün artan bir fenomen haline gelmiştir. Nanopartikülerin kullanımı gittikçe yaygınlaşmakta ve önem kazanmaktadır. Nanopartiküller, özellikle tarımsal bilimlerde, yüksek kullanım potansiyeline sahiptir. Bitkilerin böcek ilaçlarına, herbisitlere ve patojenlerine karşı korunmasında önemli rol oynarlar. Ayrıca, bitki sinyalizasyonuda önemli görevler üstlenebilir veya nanosensör olarak kullanılabilirler. geleceğin teknolojisi olarak değerlendirilen, yeşil nanobiyoteknoloji çevre dostu ve sürdürülebilir olması açısından çok sık tercih edilmektedir. Biz bu çalışmada nanopartiküllerin tarımsal bilimlerdeki kullanım alanlarına odaklanıyor ve nanopartiküllerin önemini vurgulamayı amaçlıyoruz.
Nanotechnology has become a phenomenon that is increasing every day. The use of nanoparticles is becoming more and more important. Nanoparticles, especially in agricultural sciences, have high potential for use. They play an important role in protecting plants against pesticides, herbicites and pathogens. They can also perform important tasks in plant signalling or be used as nanosensors. Moreover, green nanobiotechnology, which is considered the technology of the future, is often preferred in terms of being environmentally friendly and sustainable In this study, the importance and the use of nanoparticles in agricultural sciences are explained.

Nanopartiküller, Yeşil Nanobiyoteknoloji, Agronomik Bilimler, Nanoparticles, Green Nanobiotechnology, Agronomic Sciences

Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi Fen Dergisi

Gökdemir, F. Ş., Gündoğdu, M., Muftareviç, S., Sunar, A., Eyidoğan, F., (2023). Nanopartiküllerin Tarımsal Bilimlerdeki Önemi ve Kullanım Alanları. Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi Fen Dergisi, 49(1), 11-17. Doi: 10.35238/sufefd.1218183