Ga katkılı Li2MnO3 Katot Malzemesinin İyonik İletkenlik Ölçümleri

Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi

Bu çalışmada Li2MnO3 katot malzemesine %1 ve %3 oranlarında Ga katkılaması yapılmıştır. Yapılan küçük oranlardaki katkılamaların yeni katot malzemesinin kristal yapısına ve iletkenlik özelliklerine etkileri incelenmiştir. Malzemeler bilyalı öğütücü kullanılarak mekanik öğütme yöntemiyle hazırlanmıştır. Numuneler farklı sıcaklıklarda sinterlenip yeniden öğütüldükten sonra pelet haline getirilmiştir. Üretilen toz numunelerin XRD ve SEM görüntüleri incelenmiştir. Hazırlanan peletler gümüş pastayla kaplanmıştır. Kaplanan peletlerin iletkenlikleri, elektrokimyasal empedans spektroskopisi kullanılarak ölçülmüştür. Elde edilen sonuçlar yapılan Ga katkılarının katot malzemenin iletkenliğini arttırdığını göstermiştir.
In this study, 1% and 3% Ga doping was applied to the Li2MnO3 cathode material. The effects of small amounts of doping on the crystal structure and conductivity properties of the new cathode material were investigated. The materials were prepared by mechanical grinding method using a ball mill. After the samples were baked and re-grinded at different temperatures, they were turned into pellets. XRD and SEM images of the produced powder samples were examined. The prepared samples were coated with silver paste and electrochemical impedance spectroscopy measurements were taken for conductivity measurements. The results obtained showed that the additives increased the conductivity of the cathode material.

Galyum katkılama, İyonik iletkenlik, Gallium-doped, Ionic conductivity

Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi Fen Dergisi

Baveghar, H., Çelik, G., Dalkılıç, S. (2021). Ga katkılı Li2MnO3 katot malzemesinin iyonik iletkenlik ölçümleri. Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi Fen Dergisi, 47, (2), 150-157. doi: https://doi.org/10.35238sufefd.962773