Dönme Katsayılarının Hesabında Kesme ve Yuvarlama Hatalarının Rolü

2001

Selçuk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi

Bu çalışmada 15 basamak uzunluğunda rakamlar kullanılarak Dönme katsayıları hesaplanmıştır. Sonuçlar 33 basamak kullanılarak elde edilenlerle karşılaştırılarak kesme ve yuvarlama hatalarının sonucu nasıl etkiliyebileceği ortaya konulmuştur.
Rotation coefficients have been calculated by using 15-digit numbers and compared with those obtained by using 33-digit numbers. The importance of truncation and rounding-off errors on the result has been emphasized.

Dönme katsayısı, Kesme hatası, Yuvarlama hatası, Clebsch-Gordan katsayıları, Rotation coefficient, Truncation error, Rounding-off error, Clebsch-Gordan coefficients

Selçuk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Fen Dergisi

Darendelioğlu, H. Ş. (2001). Dönme Katsayılarının Hesabında Kesme ve Yuvarlama Hatalarının Rolü. Selçuk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Fen Dergisi, 1, (18), 7-10.