Conformable Laplace dönüşümleri ve uygulamaları

2018-09-07

Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü

Bu tezde; ilk olarak conformable Laplace dönüşümünün varlığı, tekliği, bazı temel özellikleri ile ilgili teoremlere ve ispatlarına yer verilmistir. Ayrıca conformable Laplace dönüşümü genelleştirilerek iki katlı ve üç katlı conformable Laplace dönüşümleri ve bu dönüşümlerin özelliklerini açıklayan teoremler ifade ve ispat edilmiştir. Yeni verilen conformable Laplace dönüşümleri ve özellikleri kullanılarak bazı conformable kesirli integral deklemlerin, integro diferensiyel denklemlerin, integro diferensiyel denklem sistemlerin, kısmi integro diferensiyel denklemlerin, kısmi diferensiyel denklemlerin, kısmi diferensiyel denklem sistemlerinin, diferensiyel denklemlerin ve diferensiyel denklem sistemlerinin tam çözümleri elde edilmiştir.
In this thesis, firstly theorems and proofs about some basic properties, existence and uniqueness of conformable Laplace transform are given. Also by generalizing conformable Laplace transform, double and triple conformable Laplace transforms and theorems and proofs on some basic properties of these transforms are expressed. By using the properties of these new conformable Laplace transforms the exact solutions of conformable fractional integral equations, integro differential equations, integro differential equation systems, partial integro differential equations, partial differential equations, partial differential equation systems, differential equations and differential equation systems are obtained.

Conformable kesirli türev, Conformable kesirli integral, Conformable Laplace dönüşümü, Kesirli diferensiyel denklemler, Conformable fractional derivative, Conformable fractional integral, Conformable Laplace transform, Fractional differential equations

Kurt, A. (2018). Conformable Laplace dönüşümleri ve uygulamaları. Selçuk Üniversitesi, Yayımlanmış doktora tezi, Konya.