Selçuk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi

Bu çalışmada birinci sıra atomların(B-F) literatürde verilen spin sınırlı Hartre-Fock dalga fonksiyonları(ROHF) kullanılarak, taban durumlarının spin yoğunlukları ve aşırı ince yapı çiftlenim sabitleri hesaplanmıştır. Elde edilen sonuçların literatürde verilenlerle uyum içinde olduğu görülmüştür.
In this study spin density and hyperfine coupling constants have been calculated for first-row atoms(B-F) by using spin restricted open shell Hartree-Fock wave functions(ROHF) taken from the literature. Our results are in good agreement with literature.

Spin yoğunluğu, Aşırı ince yapı çiftlenim sabiti, Spin sınırlı Hartree-Fock dalga fonksiyonu, Spin density, Hyperfine coupling constant, Spin resticted Hartree-Fock wave function

Selçuk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Fen Dergisi

Yakar, Y., Özmen, A. (2002). Birinci Sıra Atomlarda Aşırı İnce Yapı Çiftlenim Sabitlerinin Binom Katsayıları Kullanılarak Hesaplanması. Selçuk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Fen Dergisi, 1, (19), 113-117.