Yabancı Di̇l Öğreti̇mi̇nde İleti̇şi̇msel Yeti̇

2004 Ağutos

Selçuk Üniversitesi

Bu araştırmada iletişim kuramının yabancı dil öğretimi için öngördüğü iletişimsel yeti kavramı bilimsel literatürün ışığında tartışıldı. Bu bağlamda temel dil becerileri ve bu becerilerin geliştirilmesi sorunu ayrıntılı olarak incelendi. Ayrıca iletişimsel yetinin ilgili yabancı dille birlikte o dilin ait olduğu kültürün öğrenilmesini de gerekli kıldığı vurgulandı. Bu arada yabancı dil öğretiminde iletişimsel yetinin geliştirilmesine yönelik somut öneriler sunuldu.
In this study, the concept of communicative competence in foreign language teaching has been discussed in the light of the current research literature. In particular, the issue of basic skills development has been investigated in depth. Furthermore, it has been emphasized that the culture of the foreign language needs to be incorporated into the language instruction. Finally, practical suggestions concerning the development of foreign language teaching have been presented.

İletişimsel yeti, yabancı dil, Communicative performance

Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Aktaş, T., (2004). Yabancı Di̇l Öğreti̇mi̇nde İleti̇şi̇msel Yeti̇. Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 12, 45-57.