Bir baykuşta travmatik myiasis olgusu

Selçuk Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi

Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi kliniklerine yaralanma şikâyeti ile getirilen bir baykuşun muayenesinde sağ kanadında çok sayıda sinek larvasına rastlandı. Toplanan larvalar morfolojik özelliklerine göre teşhis edildi. Mikroskobik inceleme sonucu bu larvalar Lucilia sericata ikinci ve üçüncü dönem larvaları olarak tespit edildi.
A owl was brought to the Kırıkkale University Faculty of Veterinary Clinics with the complaint of injury. On examination, a great number of larvae were on the right wing. Collected larvae were identified according to their morphological characteristics. Upon microscopic examination, these larvae were detected as the second and third stage larvae of Lucilia sericata.

Baykuş, Lucilia sericata, myiasis, Owl

Eurasian Journal of Veterinary Sciences

Gökpınar, S., (2017). Bir baykuşta travmatik myiasis olgusu. Eurasian Journal of Veterinary Sciences, 33 (3), 198-201. DOI: 10.15312/EurasianJVetSci.2017.160