Sağlık Kurumlarında Eki̇p Çalışması

2011 Mayıs

Selçuk Üniversitesi

Bu çalışmanın amacı, Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi’nde bulunan dahili ve cerrahi birimlerde görevli sağlık çalışanlarının ekip olabilme düzeylerini belirlemektir. Çalışmaya, S.Ü. Meram Tıp Fakültesi’nin dahili ve cerrahi kliniklerinde görevli 233 sağlık çalışanı katılmıştır. İstatistiksel analizler sonucunda, sağlık çalışanlarının cinsiyet, görev yeri ve görevi ile ekip olabilme düzeyleri arasında anlamlı farklılıklar saptanmıştır.
The aim of this study is to evaluate the capability of qualified medical workers from surgery clinic and internal medicine clinic of Selcuk University Meram Medical School in order to form a effective team. 233 qualified medical workers from surgery clinic and internal medicine clinic of Selcuk University Meram Medical School participated to the study. After data analysis, a statistically significant differences has been found between the capability level of the medical workers and their gender, work place and occupation.

Sağlık Kurumları, Ekip Çalışması, Örgütsel Davranış, Performans Yönetimi, Healthcare Organizations, Teamwork, Organizational Behaviour, Performance Management

Selçuk Üniversitesi Sosyal ve Teknik Araştırmalar Dergisi

Öğüt, A., Kaya, Ş. D., (2011). Sağlık Kurumlarında Eki̇p Çalışması. Selçuk Üniversitesi Sosyal ve Teknik Araştırmalar Dergisi, (1), 87-96.