K-Fibonacci sayılarıyla tanımlı circulant ve negacyclic matrisler

Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü

Bu çalışmada, ilk olarak k- Fibonacci sayıları ile circulant ve negacyclic matrisler tanımlanmıştır. Daha sonra, tanımlanan bu matrislerin özdeğerleri, determinantları ve normları (spectral, Euclidean, satır, sütun) araştırılmıştır.
In this study firstly, we dafined the circulant and negacyclic matrices with the k-Fibonacci numbers. Afterward, investigated eigenvalues, determinants and norms (spectral, Euclidean, row, column) of these matrices.

Determinantlar, Determinants, Fibonacci sayıları, Fibonacci numbers, M-matrisler, M-matrices, Özdeğerler, Eigenvalues

Sevgi, H. M. (2010). K-Fibonacci sayılarıyla tanımlı circulant ve negacyclic matrisler. Selçuk Üniversitesi, Yayımlanmış yüksek lisans tezi, Konya.