Gaunt Katsayılarının Binom Katsayıları Kullanılarak Hesaplanması

Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi Fen Dergisi

Bu çalışmada Gaunt katsayıları için binom katsayıları cinsinden bir analitik ifade elde edilmiştir. Bu analitik ifade kompleks küresel harmoniklerin çiftlenim bağıntısı kullanılarak test edilmiştir. Çok büyük kuantum sayıları dışında sonuçların kararlı olduğu görülmüştür.
In this study an analytical expression in terms of binomial coefficients for Gaunt coefficients have been obtained. This analytical expression have been tested by using the coupling relation of complex spherical harmonics. It have been seen that results are stable except large quantum numbers

Gaunt katsayıları, Küresel harmonikler, Gaunt coefficients, Spherical harmonics

Fen Fakültesi Fen Dergisi

Akın, E. (2016), Gaunt katsayılarının Binom katsayıları kullanılarak hesaplanması. Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi Fen Dergisi, 42, (2), 129-135.