Küreselleşme ve Yerelleşme Sürecinde Bölgesel Kalkınma Ajansları

Selçuk Üniversitesi

Küreselleşmeyle beraber pek çok alanda değişim ve dönüşümler meydana gelmiş, merkezi ve yerel yönetimlerde bu değişim dönüşümlerden nasibini almıştır. Merkezi yönetimlerin yapılarında bir zayıflama görülürken, yerel yönetimler de ise ortaya çıkan değişim ve dönüşümler sonucu etkinliğin arttığı görülmektedir. Küreselleşme ve yerelleşme süreci ile birlikte yenidünya düzeninde hız kazanan bölgeselleşme politikaları da ülkeler arasında yeni yönetsel anlayışların ve kalkınma modellerinin gelişmesini sağlamıştır. Bu çalışma ile küreselleşme sürecinin beraberinde getirdiği yerelleşme sürecinin popüler aktörü haline gelen Bölgesel Kalkınma Ajansları’nın ortaya çıkış süreci ve etkinliğinin incelenmesi amaçlanmaktadır
Along with globalisation, many changes and transformations have taken place, and central and local governments have been affected by this change and transformation. While there is a weakening in the structures of the central administrations, efficiency of local administrations seems to have increased as a result of these changes and transformations. Regionalization policies that have accelerated in the new world order along with the globalization and localization process have also provided improvement of the new managerial understandings and development models among the countries. In this study, it is aimed to examine the emergence and effectiveness of Regional Development Agencies which become the popular actor of localisation process coming together with the globalisation process.

Küreselleşme, Yerelleşme, Küreselleşme ve Yerelleşme İlişkisi, Bölge, Bölgesel Kalkınma Ajansları, Globalisation, Localisation, The Relationship Between Globalisation and Localisation, Region, Regional Development Agencies

Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Dergisi

Akbulut, M. U. F., Göküş, M., (2017). Küreselleşme ve Yerelleşme Sürecinde Bölgesel Kalkınma Ajansları. Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Dergisi, 20 (1), 79-88.