Karaman yöresinin makrofungusları üzerinde taksonomik araştırmalar

2001-09-27

Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü

Bu çalışmada, Karaman yöresinde farklı lokalitelerden 1998-2001 yıllarında özellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında 1 152 makrofungus örneği toplanmıştır. Arazi ve laboratuvar çalışmaları sonucunda, toplam 2 sınıf, 10 takım, 40 familya ve 102 cinse ait 322 takson belirlenmiştir. Belirlenen taksonlardan 24' ü Ascomycetes, 298 'i Basidiomycetes sınıfına aittir. Makrofunguslar üzerindeki mevcut literatüre göre, 111 tür ve 1 varyetenin Türkiye için yeni kayıt olduğu tespit edilmiştir.
In this study totally 1152 macrofungi specimens have been collected different localities in Karaman province between 1998-2001 particularly during the months of autumn and spring seasons. As a result of the field and laboratory studies, 322 taxa belonging to 102 genus 2 classes, 10 ordo and 40 families have been identified. Identified taxa are 24 species belonging to Ascomycetes and 298 species belonging to Basidiomycetes classes. According to present literature on macrofungi flora, 1 1 1 species and 1 variety were found to be new records for Turkey.

Flora, Karaman, Makromantarlar, Macrofungi, Taksonomi, Taxonomy

Doğan, H. H. (2001). Karaman yöresinin makrofungusları üzerinde taksonomik araştırmalar. Selçuk Üniversitesi, Yayımlanmış doktora tezi, Konya.