Selçuk Üniversitesi

Bu çalışmada Alkanna verecunda Hub.-Mor. taksonunun (Boraginaceae) yeni yayılış alanları tespit edildi ve morfolojik özellikleri incelendi. Morfolojik araştırmada, detaylı incelenen A. verecunda taksonunun bazı eksiklikleri giderildi ve betimi yeniden hazırlandı. Türkiye Florasında Alkanna sleheana Rech.fil. ile yakından ilişkili olan A. verecunda'nın ayırıcı karakterleri verildi. Ayrıca A. verecunda'nın yayılışı, habitat ekolojisi ve tehlike kategorisi ile ilgili bilgiler verildi.

Alkanna verecunda, Boraginaceae, Konya ve Antalya endemiği, endemic of Konya and Antalya

Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi Fen Dergisi

Tugay, O., (2008). Alkanna verecunda’nın (Boraginaceae) Yayılışı: Konya ve Antalya’nın (Türkiye) Endemik Bir Türü. Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi Fen Dergisi. 2 (31), 21-25.