Konya İli’nin Kongre Turizmi Potansiyelinin Değerlendirilmesi

Selçuk Üniversitesi

Uluslararası ticaretin artması ve küreselleşmenin de etkisiyle, turizm faaliyetleri artmaktadır. Özellikle gelişmekte olan ülke ekonomileri için turizmin önemi büyüktür. Ülkeler rekabet koşullarında avantaj sağlamak ve mevsimsellik gösteren turizm faaliyetlerini bütün bir yıla yaymak amacıyla alternatif turizm türlerine yönelmektedirler. Bu turizm türlerinden biri olan kongre turizmi hızla büyüme ve gelişme göstermektedir.Kongreler düzenlendikleri ülke ve şehirlere yaptıkları tanıtım katkısının yanı sıra ekonomik anlamda sağladıkları olumlu etkileri yadsınamaz.Yapılan bu araştırmanın amacı; hızla gelişme gösteren kongre turizminin ekonomik ve soya- kültürel faydaları vurgulanarak,2016 İslam Turizm Başkenti olan Konya’nın kongre varlıkları incelenerek, potansiyeline değinilmiştir.Sonuç olarak, Konya’nın kongre turizmi için gerekli alt yapısının ve potansiyelinin yüksek olduğu fakat gerekli tanıtım ve organizasyon hususunda eksiklerin olduğuna ulaşılmıştır. Gerekli tanıtımlar ve organizasyonlar yapılarak coğrafi olarak merkez konumunda olan Konya’da kongre turizmi hareketliliği oluşturulmalıdır.
With the effect of globalization and The increase in/rise of international trade, tourism activities have increased. Tourism has great importance especially for developing countries. Countries head to tourism types with the purpose of providing advantage to conditions of competition and to extend tourism activities to the whole year. which shows seasonality Congress Tourism/ Convention Tourism is one of these tourism types that shows improvement. Tourism indeed has advertorial contributions both to the country or city which they are held in and to economy, positively. The aim of this study is; by both referring to the Tourism’s economical and socio-cultural contributions and by examining congress wealth in Konya which is the capital of Islam Tourism , 2016, its potentials are mentioned. As a result, it is obtained that the infrastructure and the potential of Konya for Congress Tourism/ Convention Tourism is high but it still lacks the necessary advertisements and organizations. With the advertisements, promotions and organizations, Konya’s tourism dynamism should be increased which is located in the centre geographically,

Kongre Turizmi, Konya, Congress Tourism/ Convention Tourism

Selçuk Üniversitesi Sosyal ve Teknik Araştırmalar Dergisi

Garda, B., Kurnaz, A., Avcı, H., (2016). Konya İli’nin Kongre Turizmi Potansiyelinin Değerlendirilmesi. Selçuk Üniversitesi Sosyal ve Teknik Araştırmalar Dergisi, (11), 172-185.