Sali?hli?’ni?n (Mani?sa) Nüfus Özelli?kleri?

Selçuk Üniversitesi

Araştırma sahasını oluşturan Salihli, Manisa iline bağlı bir ilçe olup Ege Bölgesi’nin Asıl Ege Bölümü’nde yer alır. Saha 28o 10ı ve 28o 40ı doğu boylamları ile 38o 20ı ve 38o 45ı kuzey enlemleri arasında konumlanmıştır. Bu çalışmanın amacı Salihli’nin nüfusunda tarihten günümüze meydana gelen bir takım değişimleri ve Salihli’nin nüfus özelliklerini ortaya koymaktır. Bu çalışma ortaya konulurken öncelikle sahayla alakalı literatür çalışması yapılmıştır. Salihli’deki nüfus hareketlerini ortaya koyabilmek için sahada savaşa ve göçe katılanlarla veya onların çocuklarıyla görüşmeler yapılmıştır. Salihli’de nüfusun dağılışını göstermek için Harita Genel Komutanlığı’nın 1/100 000 ölçekli İzmir K19, K20 ve İzmir N19, N20 paftalarından yararlanılmıştır. Ayrıca, sahada nüfusun dağılışını gözlemek için birkaç defa arazi çalışması yapılmıştır.
Salihli, the place of area to be examined, belongs to the city Manisa and it is located in the Main Aegean Region of Aegean Region. The research area is located between the Eastern longitudes 28o 10ı and 28o 40ı and the Northern latitudes 38o 20ı and 38o 45ı . Main aim of this study is to reveal Salihli’s population changes and population features that occurred from the early history to today. Before preparing this study, a literature study was made on the region. To display the population dynamics in Salihli, a negotiation was held with the people who took part in war and migration or with their children. To show the distribution of population in Salihli, İzmir K19, K20 and İzmir N19, N20 threaders with the scale 1/100 000 of General Command of Mapping. Furthermore, a regional study was held to observe the distribution of the population in the region.

Salihli, Nüfus, Nüfus Yoğunluğu, Göç, Population, Population Density, Migration

Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Akış, A., Başkan, H. O., (2008). Sali̇hli̇’ni̇n (Mani̇sa) Nüfus Özelli̇kleri̇. Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 19, 23-39.