Karacaören Baraj Gölü (Bucak-Burdur) Çevresi?ni?n Mi?ksomi?setleri?

Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi

Bu çalışmanın amacı, Karacaören Baraj Gölü (Bucak-Burdur) çevresinin miksobiotasını tespit etmektir. 2011-2012 yılları arasında arazi çalışmalarında miksomisetlerin gelişimi için uygun çürümüş odun, kabuk ve yapraklar, canlı ağaç kabuğu ve dalları ve orman döküntü katı gibi substrarlar toplanmıştır. Arazi ve laboratuvar çalışmaları sonucunda 18 miksomiset taksonu tespit edilmiştir.
The aim of this study was to determine the myxobiota of around Karacaören Dam Lake (BucakBurdur). In the field studies were collected the suitable substratum for growing of myxomycetes such as dead wood, bark and leaves, living trees bark and branches and plant debris of forest floor between 2011-2012 years. As a result of field and laboratory studies were identified 18 myxomycetes taxa.

Miksobiota, Protozoa, Taksonomi, Karacaören Baraj Gölü, Myxobiota, Protozoa, Taksonomi, Karacaören Dam Lake

Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi Fen Dergisi

Eroğlu, G., Kaşık, G., Öztürk, C., Aktaş, S. (2016). Karacaören Baraj Gölü (Bucak-burdur) çevresi̇ni̇n mi̇ksomi̇setleri̇. Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi Fen Dergisi, (41), 76-82.