SELÇUK ÜNİVERSİTESİ Açık Erişim Politikası

19/08/2021

Selçuk Üniversitesi

Eğitim-öğretim, araştırma, üretim, yayın ve danışmanlık yapmak üzere 1975 yılında kurulmuş olan Selçuk Üniversitesi’nin Misyonu; Girişimci ve yenilikçi yaklaşımla geleceğin yetkin ve erdemli bireylerini yetiştirmek; sürdürülebilir kalkınma odaklı araştırmalar yapmak ve uygulamaktır. Bu Misyonu yerine getirirken Bilimsel anlamda özgür, Kurumsal anlamda özerk, Şeffaf ve hesap verebilen, Katılımcı ve farklılıklara saygılı, girişimci, rekabetçi ve yenilikçi, kalite odaklı ve mükemmeliyetçi, öğrenci odaklı ve çevreye duyarlılığı ilke edinmiştir. Bir Yükseköğretim Kurumu olarak Selçuk Üniversitesi, lisans ve lisansüstü seviyelerde; araştırmacı, yaratıcı ve girişimci, eleştirel düşünceye yatkın ve karar vermede özgür, ekip çalışmasında başarılı, kendi teknolojimizin üretilmesine katkısı olacak, hammadde kaynaklarımızı değerlendirecek, katma değeri yüksek, üretime önderlik edecek bilim insanları yetiştirerek ülkemize katkıda bulunmayı hedeflemekte ve bölgesine yön veren Selçuk Üniversitesi olarak geniş kitlelere karşı taşıdığı sorumlulukların önemini çok iyi bilmektedir. Selçuk Üniversitesi mensuplarına ait akademik çalışmaları mümkün olan en geniş kitlelere ulaştırabileceği bir açık erişim mekanizması ve bu kapsamda hizmet verecek bir açık erişim arşivi kurmaya karar verilmiştir. Selçuk Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, üniversite araştırmacılarına ait çalışmaların uluslar arası standartlara uygun olarak derlenmesinde, uzun dönemli korunmasında ve en geniş şekilde erişime sunulmasında stratejik bir rol oynayacaktır.

açık erişim, politika, erişim

SÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, (2021). Selçuk Üniversitesi Açık Erişim Politikası Politikası