Bazı açık kabuklu atomik ve iyonik sistemlerde atomik yapı hesaplamaları

2013-06-28

Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü

Bu tez çalışmasında, Cl I atom ve Cl II ve Cl III iyonlarında elektrik dipol geçiş olasılıkları, osilatör şiddetleri ve uyarılmış seviyelerin yaşam süreleri gibi spektroskopik parametreler en zayıf bağlı elektron potansiyel model teori ?WBEPMT? kullanılarak hesaplanmıştır. Elde edilen sonuçlar literatürden elde edilebilen değerlerle karşılaştırılmış ve iyi bir uyum gözlenmiştir.
In this study, the spectroscopic parameters such as electric dipol transition probabilities, oscillator strengths and lifetimes of excited levels have been calculated using the weakest bound electron potential model theory ?WBEPMT? for Cl I atom and Cl II, Cl III ions. The obtained results are compared to the available values from literature and a good agreement has been observed.

Elektrik dipol geçişler, Chlorine atom, En zayıf bağlı elektron potansiyel model teori, Chlorine ions, Geçiş olasılığı, Electric dipole transitions, Klor atomu, Lifetime, Klor iyonları, Oscillator strength, Osilatör şiddeti, Transition probability, Yaşam süresi, Weakest bound electron potential model theory

Tokgöz, M. (2013). Bazı açık kabuklu atomik ve iyonik sistemlerde atomik yapı hesaplamaları. Selçuk Üniversitesi, Yayımlanmış yüksek lisans tezi, Konya.