Konya Alâeddin Camii’nde Bulunan Zili Dokumalardan Örnekler

Selçuk Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü

Çalışma; Giriş, Dokuma Türleri, Zili Dokuma, Katalog, Şekiller ve Sonuç bölümlerinden oluşmaktadır. Burada, 12 adet zili örneği ele alınmıştır. Bunların her biri yöresel tasnife tabi tutulmuş ve detaylı değerlendirmesi yapılmaya çalışmıştır. Motif, desen ve kompozisyon özel-likleri ifade edildikten sonra malzeme ve renk konularında da bilgiler verilmiştir.
In our study, Introduction, Types of Weaving, Weaving Zili, Catalog, Figures and Results sections are given.. Here, we took twelve samples. Each of them took one of the local classified subject. They reviewed each of the locally. We made a detailed evaluation. Motif, pattern and determined the composition properties. In addition, we also have given details about the color and material.

Url: http://sutad.selcuk.edu.tr/sutad/article/view/591

Alaeddin Camii, Alaeddin Mosque, Zili dokuma, Weaving Zili

Selçuk Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Dergisi

Yıldırım, M., (2012). Konya Alâeddin Camii’nde Bulunan Zili Dokumalardan Örnekler. Selçuk Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Dergisi, (31), 297-321.