Suğla Gölü (Seydişehir / Konya) Bentik Algleri Üzerine Araştırmalar

Selçuk Üniversitesi

Bu çalışmada, Konya il sınırları içerisinde yer alan Suğla Gölü bentik alglerinin kompozisyonu ve mevsimsel değişimleri, ayrıca göl suyunun fiziksel ve kimyasal özellikleri, Haziran 2005-Mayıs 2006 tarihleri arasında periyodik olarak incelenmiştir. Suğla Gölü’nde yapılan araştırmalarda Bacillariophyta bölümü 54 türle her mevsimde mevcut ve dominant organizma grubunu oluştururken, Chlorophyta 23, Charophyta 8 Cyanobacteria 12, Euglenophyta 4 ve Pyrrophyta bölümü ise 1 türle temsil edilmiştir. Bacillariophyta bölümünün mevsimsel çoğalmaları, ilkbahar ve sonbaharda yoğun olmuştur. Göl suyu hafif alkali özelliktedir.
In this research, the composition and seasonal changes in the benthic algae of the Suğla Lake within Konya borders and the physical and chemical characteristics of the lake water between June 2005-May 2006 have been periodically studied. As a result of the researches in the Suğla Lake the existance and dominance of the species of Bacillariophyta group in all seasons has been found as 54. The species of Chlorophyta, Charophyta, Cyanobacteria, Euglenophyta and Pyrrophyta groups were determined as 23, 8, 12, 4, and 1 respectively. Seasonal rises of Bacillariophyta has been dense in the beginning of spring and in autumn. The lake has a slightly alkali characteristics.

Bentik algler, Epipelik algler, Epifitik algler, Epilitik algler, Benthic algae, Epiphelic algae, Epiphytic algae, Epilythic algae

Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi Fen Dergisi

Akköz, C., Yılmaz, B., (2009). Suğla Gölü (Seydişehir / Konya) Bentik Algleri Üzerine Araştırmalar. Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi Fen Dergisi. 2 (33), 51-59.