Seyahat ve Konaklama Tercihi Açısından Sosyal Paylaşım Sitelerinin Kullanımı

Selçuk Üniversitesi

Günümüzün gelişen teknolojileri, sosyal medya olarak adlandırılan, insanlar açısından iletişim konusunda benzersiz bir platform oluşmasını sağlamıştır. Ülkemizde ve dünyada sosyal paylaşım sitelerinin kullanım oranı son derece yüksektir ve bu oran büyük bir hızla artmaktadır. Turizm alanında da sosyal medya platformlarında, turizm tüketicileri arasında gerçekleşen bilgi değişimini anlamak, oldukça önem taşımaktadır. Birbirlerinden farklı işlev ve özellikte birçok sosyal medya platformu mevcuttur. Bu sosyal paylaşım ağları tüketicilerin tatil tercihinde son derece önemli bir araçtır. Sosyal medya ile hızlı, kolay ve düşük bir maliyetle turizm tüketicilerine ulaşmayı mümkün kılmaktadır. Tüketicilerin seyahat ve konaklama tercihinde sosyal medyadan etkilendikleri görülmektedir. Özellikle gençler tarafından çok fazla ilgi gören sosyal paylaşım siteleri, bireylerin tatil tercihi yaparken faydalandığı ilk kaynaklardan biri konumundadır. Bu çalışmanın amacı, tüketicilerin seyahat ve konaklama tercihinde sosyal paylaşım sitelerinin kullanımını ve etkilerini değerlendirmektir.
Modern day technologies ensured a platform called as social media in terms of communication anymore. The rate of using social media is very high in our country and world and this rate is increasing by day by. It is very important to understand changing of information between tourism consumers. There are a lot of social media platforms different from each other. This social media networks are important tools for vacation preferences of c onsumers. Social media makes possible to reach consumers fast, easy and with low cost. In vacation and accommodation preferences of consumers, it can be seen effects of social media. Social media draws attention by young people. It is first source used by consumers for searching vacation. This work aims to evaluate effects and using of social media in vacation and accommodation preferences.

Sosyal Medya, Turizm, Seyahat, Konaklama, Social Media, Tourism, Travel, Accommodation

Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Dergisi

Özel Sayı

Arat, T., Dursun, G., (2016). Seyahat ve Konaklama Tercihi Açısından Sosyal Paylaşım Sitelerinin Kullanımı. Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Dergisi, 19 (Özel Sayı), 111-128.