İnternet Bankacılığı ve Tarafların Yükümlülükleri

2011 Aralık

Selçuk Üniversitesi

İnternet günlük hayatımızın vazgeçilmezleri arasında yer almaktadır. Pek çok diğer işlem gibi internet bankacılığı da çoğu kimse için önemlidir. Ev ve ofis bankacılığı, telefon bankacılığı, mobil bankacılık ve internet bankacılığı elektronik bankacılık uygulamalarının en önemlilerindendir. İnternet bankacılığı bankacılık işlemlerinin internet üzerinden yapılmasıdır. İnternet bankacılığı, hem bankalar hem de müşteriler açısından avantajlara sahip olduğu kadar sakıncalar da barındırmaktadır. Güvenlik internet bankacılığının en önemli problemidir.
The Internet is an integral part of our daily lives. Like other transactions, internet banking is very important for many people. Home and Office banking, telephone banking, mobile banking and internet banking are some of the electronic banking kinds. Internet banking is making banking transactions via internet. Internet banking has some adventages and disadventages both of banks and consumers. Security is the leading problem in internet banking.

Elektronik Bankacılık, İnternet Bankacılığı, Güvenlik, Şifre, Kötü Amaçlı Yazılımlar, Electronic Banking, İnternet Banking, Security, Password, Malwares

Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi

Savaş, A., (2011). İnternet Bankacılığı ve Tarafların Yükümlülükleri. Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi, 19(2), 137-166.