Alveolar proses fraktürünün semi-rijid fiksasyon ile tedavisi: Bir olgu sunumu

Selçuk Üniversitesi

Alveol proses kırıkları künt veya penetran travma sonucu oluşabilmektedir. Yetişkinlerde künt travmaların en yaygın etyolojileri yumruk kavgaları ve motorlu taşıt kazalarıdır. Yüz travmasının diğer nedenleri arasında atletik yaralanmalar, düşmeler ve endüstriyel kazalar bulunur. Alveol kret fraktürü olan bir hasta pratikte en kısa sürede tedavi edilmelidir. Alveolar proses kırıklarında kırığın redüksiyonu ve immobilizasyonu zorunludur. Bu olgu sunumunda mandibula anterior bölgede meydana gelen alveolar segmental kırığın redüksiyonu ve Ribbond ile tedavisi anlatılmaktadır.
Alveolar process fractures are the result of blunt or penetrating trauma. Most common etiologies of such blunt trauma in adults are fist fights and motor vehicle accidents. Other sources of facial trauma include athletic injuries, falls, and industrial accidents. A patient with alveolar crest fracture should be treated as soon as possible in practice. Reduction and immobilization of the fracture is mandated for alveolar process fractures. In this case report, alveolar segmental fracture reduction and fixation with Ribbond splint are described in the mandibular anterior region.

Alveolar proses kırığı, semi-rijit fiksasyon, travma, Alveolar process fracture, semi-rigit fixation, trauma

Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisi

İrdem, H. Ö., Canpolat, N., Yıldırım, G., (2017). Alveolar proses fraktürünün semi-rijid fiksasyon ile tedavisi: Bir olgu sunumu. Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisi, 4 (2), 106-109. Doi: 10.15311/selcukdentj.317039