Vasfî’nin bilinmeyen bir mersiyesi

Selçuk Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü

Klasik Türk edebiyatı, nazım türleri açısından oldukça zengindir. Mersiyeler bu nazım türleri çeşitliliği içerisinde önemli bir yer tutarlar. Bu çalışmada müstakil bir divanı bulunmamış ancak şiir mecmualarından toplanarak bir divanı yayımlanmış Vasfî’nin kaside şekliyle oluşturulmuş mersiyesi tespit edilerek bilim âleminin istifadesine sunulmuştur.
Classical Turkish literature is opulent in terms of verse form and meters. Elegy occupies a considerably substantial place amidst these verse forms and meters. In this study, Vasfî who hasn’t got a perfectly divan but it was broadcasted which had been gathered in poet periodical was laying to the science world the elegy of Vasfî which was made up with kaside form.

Url: http://sutad.selcuk.edu.tr/sutad/article/view/394

Klasik Türk Edebiyatı, Classical Turkish Literature, Kaside, Mersiye, Elegy, Vasfî

Selçuk Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Dergisi

Karasoy, Y. (2008). Vasfî’nin bilinmeyen bir mersiyesi. Selçuk Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Dergisi, (24), 1-6.