Bir kedide lucilia sericata’dan kaynaklanan travmatik myiasis olgusu

Yükleniyor...
Küçük Resim

Tarih

2018

Dergi Başlığı

Dergi ISSN

Cilt Başlığı

Yayıncı

Erişim Hakkı

info:eu-repo/semantics/openAccess

Özet

Selçuk Üniversitesi, Veteriner Fakültesi Cerrahi Kliniğine maddidoku kayıplı yara şikayeti ile agoni halinde, dişi bir sokak kedisigetirildi. Kedinin muayenesi sırasında inguinal bölge ve anüseyakın kısımlarda çok sayıda larvaya rastlandı. Toplanan larvalar%70 alkolde muhafaza edildi ve daha sonra %10 KOH’de birkaçgün süreyle şeffaflandırıldı. Mikroskobik muayenede, anteriorve posterior stigmalarla, sefalo-faringeal iskeletin özelliklerinebakılarak, larvalar II ve III. dönem Lucilia sericata larvası olarakteşhis edildi.
A female stray cat was brought in agony with a tissue lost woundto the Surgery Clinic of Veterinary Faculty, Selcuk University.During the examination, several larvae were found at theinguinal and anal areas of the cat. The collected larvae were preservedin alcohol 70%, and transparented in potassium hydroxide(KOH) 10% for a few days. In microscopical examination ofanterior and posterior spiracles and cephalo-pharyngeal sceletonof the larvae, they were identified as second and third stageslarvae of Lucilia sericata.

Açıklama

Anahtar Kelimeler

Veterinerlik

Kaynak

Eurasian Journal of Veterinary Sciences

WoS Q Değeri

Scopus Q Değeri

Cilt

34

Sayı

2

Künye

Ceylan, İ., Dik, B., Zamirbekova, N. (2018). Bir Kedide Lucilia Sericata’dan Kaynaklanan Travmatik Myiasis Olgusu. Eurasian Journal of Veterinary Sciences, 34(2), 131-134.