2003

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi

Bu çalışmada 21.yüzyılın en önemli buluşlarından olan İnternet'in tarihçesi, gelişim süreci ve günümüzde ne kadar popüler olduğuyla ilgili pek çok konu incelenmeye çalışılmıştır. Ancak çalışmamızın asıl hedefi on-line yayın yapan gazetelerin gündemi belirlemedeki etkilerinin, belirlenen kriterler ışığı altında incelenmesidir. Çalışmamızın, gündem belirlemede on-line gazetelerin etkilerinin ölçülmesi bölümünde, 1-15 Nisan 2001 tarihleri arasında, beş on-line gazetede, Filistin ve İsrail arasındaki savaşla ilgili çıkan haberler incelenmiş ve inceleme sonucunda elde edilen verilen değerlendirilecek, bulunan sonuçlar tablolar yardımıyla gözler önüne serilmeye çalışılmıştır.
In this study, the history, development process of Internet which is the most important invention of the 21st century and manj' subjects about how popular it is today have been studied to examine. However, the effects in defining agenda of the newpapers which broadcast as on-line are the basis target of our study to be examined under the lights of defined criteria. In defining agenda, in the sec-tion which the effects of newspaper, the news about the war between Palesti ne and Israel has been examined, and at the end of the study, the obtained data has been tried to show the results which vere found with the help of tableaus by being asset.

Url: http://josc.selcuk.edu.tr/article/view/1075000492

Gazetecilik, İnternet gazeteciliği, Marka, İnternet protokolü, Haber, Journalism, Internet journalism, Brand, Protocole of the internet, News

Selçuk İletişim

Şimşek, S. (2003). İnternet sitelerindeki haberlerin gündem belirmedeki etkileri üzerine uygulamalı bir çalışma. Selçuk İletişim, 2, (4), 121-133.