Selçuk Üniversitesi

Günümüzde popülerliğini giderek artıran turizm endüstrisinin can damarlarından biri de konaklama işletmeleridir. Hiper rekabet koşullarında, değişen müşteri taleplerine cevap verebilmek ve rekabet üstünlüğü kazanabilmek için bütün işletmeler gibi konaklama işletmeleri de, hizmet kalitesine önem vermek zorundadır. Konaklama işletmelerinde eşanlı üretim – tüketim gerçekleşmektedir. Bu nedenle sunulan hizmetin belli bir standartta sürdürülmesi; müşteri memnuniyeti ve müşteri sadakati sağlanması için oldukça büyük bir önem taşımaktadır. Optimum hizmet kalitesine ulaşabilmek için, müşterilerin beklentilerine ve algılarına odaklanarak belirlenen bir hizmet standardı oluşturmak gerekmektedir. Bu sebeple, konaklama işletmelerinde hizmet kalitesinin ölçümü büyük önem arz etmektedir. Bu çalışmada, konaklama işletmelerinde hizmet kalitesinin ölçümünde kullanılan modeller incelenmektedir.
One of the lifeblood of the tourism industry, which is increasingly popular nowadays, is the hotel businesses. In hypercompetitive conditions, hotel operators such as all businesses have to pay attention to service quality in order to be able to respond to changing customer demands and gain competitive advantage. In hotel businesses, simultaneous production - consumption takes place. For this reason, the standard of service offered is of great importance to ensure customer satisfaction and loyalty. In order to reach the optimum service quality, it is necessary to establish a service standard determined by focusing on the expectations and perceptions of the customers. For this reason, the measurement of the quality of service in hotel businesses is of great importance. In this study, the models used in the measurement of service quality in hotel businesses are examined.

Hizmet, Kalite, Hizmet kalitesi, Service, Quality, Service Quality

Selçuk Üniversitesi Sosyal ve Teknik Araştırmalar Dergisi

Temizel, G., Garda, B., (2017). Konaklama İşletmelerinde Hizmet Kalitesi Kavramı ve Hizmet Kalitesinin Ölçülmesinde Kullanılan Modeller. Selçuk Üniversitesi Sosyal ve Teknik Araştırmalar Dergisi, (14), 161-171.