İzole oligodonti: Olgu sunumu ve iki yıllık takip

Selçuk Üniversitesi

Oligodonti, üçüncü molarlar hariç altı yada daha fazla dişin konjenital eksikliği olarak ifade edilmektedir. Oligodonti bazı sendromlarla birlikte görülebileceği gibi izole olarak da ortaya çıkabilmektedir. Bu hastaların rehabilitasyonunda ortodontik, cerrahi ve protetik açıdan interdisipliner tedavi yaklaşımlarına ihtiyaç duyulmaktadır. Bu olgu raporunda izole oligodonti izlenen hastanın klinik bulguları ile uygulanan tedavi yaklaşımlarının sunulması amaçlanmıştır.
Oligodontia is defined as the congenitally missing of six or more teeth, excluding the third molars. Oligodontia can occur isolated or as a part of a syndrome. Treatment of those patients is usually composed of oral surgery, and orthodonty and a prosthodonty. In this case report clinical findings and rehabilitation of a patient suffered from isolated oligodontia was presented.

oligodonti, dental anomali, konjenital diş eksikliği, Absence of teeth, oligodontia, tooth abnormalities

Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisi

Yıldırım, Y., Botsalı, M. S., Şener, Y., Korkut, E., (2014). İzole oligodonti: Olgu sunumu ve iki yıllık takip. Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisi. 1 (1), 27-30.