Çalışmada, klinisyen veteriner hekimlerin, hayvan hastalıklarında kullanılan ilâçları satış yetkisi ile ilgili konulardaki tutumları ve bu tutumlar üzerinde etkili faktörler incelendi. Bu amaçla, Türkiye'nin Orta ve Doğu Anadolu bölgelerinde bulunan 14 ilde klinisyenlik yapan 129 veteriner hekim üzerinde anket uygulandı. Araştırmadan elde edilen sonuçlara göre, ilâç satış yetkisine yüklenen anlamın, veteriner tekimliği algılaması için geri dönülmez olumsuzluklara neden olacak bir potansiyel taşıdığı sonucuna varıldı.
This study examines attitudes of clinical veterinarians related to their entitlement for selling the drugs used for animal diseases and the factors that have effect on these attitudes. For this reason, a survey that includes 129 clinical veterinarians was applied in 14 provinces in the Central and Eastern Anatolia Regions of Turkey. According to the results obtained from the study, it was concluded that the meaning attached to entitlement for selling drugs has a potential that will have uncorrectable negative aspects for the perception on veterinary medicine.

Veterinerlik, İlâç satışı, Klinisyen veteriner hekimliği, Veteriner hekim, Veteriner ilâçlar, Drug sale, Vveterinarians, Veterinary practitioner, Veterinary drugs

Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi

Özen, A., Özen, R., Yüksel, E., Yaşar, A., Yerlikaya, H., (2005). Veteriner Hekimliği Kliniklerinin Ticari Performansı Üzerine Etkili Bazı Faktörler II. İlaç Satışı. Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi, 19(2), 123-131.