Deyimlere şekil açısından bir yaklaşım örneği

Selçuk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi

Kalıp aşmış sözlerimizden olan deyimler her zaman atasözleri ile birlikte ele alınmış ve dilimizin önemli yapı taş arı arasında sayılmıştır. Bugüne kadar deyimlerle ilgili olarak derleme ve sözlük tarzmda birçok ça Lşma yapılmıştır. Bu arada deyimlerin içerik ve şekil yönü biraz eksik ka mıştır . Burada deyimlerin şekil yönü ele alın ş, yeni bir sın flama yapılarak şiir yönü olan deyimler manzum deyim başlığı tında nce enm ştir.
Idıoms, our cliched words, have always been associated with proverbs and -regarded as one of the important comerstones of our language. There have been lots of studies in the form of eclectic and dictionary on idioms up to date. By the way, the aspects of content and form of idioms have been lacked. Here, the form of idioms has been discussed and the idioms that have a poetic style have been handled under the title of poetic idiom.

URL: http://sefad.selcuk.edu.tr/sefad/article/view/361

Deyim, Şiir, Ölçü, Kafiye, İdiom, Poetry, Scansion, Rhyme

Selçuk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Edebiyat Dergisi

Gönen, S. (2008). Deyimlere şekil açısından bir yaklaşım örneği. Selçuk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Edebiyat Dergisi, (20), 207-217.