İlköğretim ikinci kademe düzeyinde matematik kaygısının cinsiyete göre farklılıkları üzerine bir çalışma

Küçük Resim Yok

Bu çalışmanın ana amacı ilköğretim ikinci kademe öğrencilerinin matematik kaygılarının olup olmadığı ve matematik kaygıları varsa matematik kaygı düzeylerinin cinsiyet faktörü açısından karşılaştırılması yoluyla matematik kaygısı literatürüne katkıda bulunmaktır. Bu amaçla, çalışmamıza konu olan 2009-2010 eğitim öğretim yılının I. Yarıyılında Sivas il merkezindeki iki ilköğretim okulunda 6.,7. ve 8. Sınıflarda okuyan 407 ilköğretim öğrencisi oluşturmuştur.
The purpose of this study was to determine whether the secondary school students have mathematics anxiety and if they have any mathematics anxiety, compare the mathematics anxiety levels according to the gender factor. In this respect, the sample of the study was 407 grade 6,7 and 8 secondary school students enrolled two different school in Sivas in fall term 2009-2010.

Eğitim, Eğitim Araştırmaları

Kastamonu Üniversitesi Kastamonu Eğitim Dergisi