Selçuk Üniversitesi

Doğu Anadolu bölgesinde (Bitlis), 2002 yılı vejetasyon döneminde gerçekleştirilen arazi çalışmaları kapsamında, Chaerophyllum L. cinsinin bilinen türlerinden farklı bir örnek toplanmıştır. Bu örnek üzerinde yapılan incelemeler sonucunda, bitkinin C. macropodum Boiss. olduğu anlaşılmıştır. Ancak C. macropodum türünün Türkiye Florasındaki betiminin eksik ve yetersiz olduğu görülmüştür. Bu türün betimi Türkiye Florası, İran Florası, Flora Orientalis, araziden toplanan örnekler ve herbaryum örnekleri incelenerek yeniden yapılmıştır. Ayrıca bu türün resmi çizilerek, literatür bulguları karşılaştırılmıştır.

Chaerophyllum, Apiaceae, umbelliferae, taksonomi, taxomony

Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi Fen Dergisi

Duran, A., Doğan, B., Akçiçek, E., (2006). Chaerophyllum macropodum Boiss. (Apiaceae / Umbelliferae) Türü Üzerine Bir Çalışma. Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi Fen Dergisi. 2 (28), 93-98.