Broyler Pi?li?çleri?nde Si?tri?k Asi?di?n Klortetrasi?kli?ni?n Si?ndi?ri?m Si?stemi?nden Emi?lmesi?ne Etki?si?

1987 Ocak

Selçuk Üniversitesi

Plasma and tissues concentrations were determined by fluorimetric method, after administering the chlortetracycline orally to the Broiler chickens. It was found that the most drug residues were in the liver and kidney. It was observed that citric acid has increased the chlortetracycline absorption in the alimentary tract. The emission maxima of the chlortetracycline was 500 nm and excitation maxima was at 400 nm. The chlortetracycline residues which were determined in the plasma and tissues were observed between 0,007-0,046 µg/g.
Klortetrasiklin Broyler piliçlerine ağızdan verildikten sonra plazma ve doku yoğunlukları fluorimetrik metot ile tayin edildi. İlaç kalıntılarının en fazla karaciğer ve böbrekte olduğu belirlendi. Sitrik asitin, klortetrasiklinin sindirim kanalından emilimini arttırdığı görüldü. Klortetrasiklinin emisyon maksiması 500 nm ve eksitasyon maksiması 400 nm'ye ayarlandı. Plazma ve dokularda belirlenen klortetrasiklin kalıntılarının 0,007-0,046 g/g arasında olduğu görüldü.

Eurasian Journal of Veterinary Sciences

Acet, A., Eksen, M., Durgun, Z., (1987). Broyler Pi̇li̇çleri̇nde Si̇tri̇k Asi̇di̇n Klortetrasi̇kli̇ni̇n Si̇ndi̇ri̇m Si̇stemi̇nden Emi̇lmesi̇ne Etki̇si̇. Eurasian Journal of Veterinary Sciences, 3(1), 253-258.